Business Construct

Materiale: Investitiile AMC Romania vor creste cu 30% cifra de afaceri

Materiale: Investitiile AMC Romania vor creste cu 30% cifra de afaceri

Marian Pirvu, director general al AMC Romania: Pentru 2009 nu am prevazut nicio investitie in mijloace fixe, pentru ca trebuie sa conso-lidam investitiile actuale, prin cresterea productivitatii.

26.11.2008, 20:18 22

Arcelor Mittal Construction (AMC) Romania, divizia producatoare de materiale de constructii a grupului Arcelor Mittal, a finalizat luna aceasta un program de investitii de circa 15 milioane de euro in majorarea capacitatilor de productie, care va asigura anul viitor o crestere de 30% a cifrei de afaceri pana la circa 40 de milioane de euro. In urma investitiilor realizate, compania isi va permite sa atace mai eficient segmentele de piata pe care activeaza - rezidential, industrial si solutii pentru constructii.

"Pentru anul viitor am calculat o crestere a cifrei de afaceri cu peste 30%, deoarece anul acesta am pus in functiune mai multe capacitati de productie. Acestea vor functiona toata perioada anului viitor si cu ajutorul lor speram sa crestem cota pe fiecare piata pe care activam, in ciuda scaderii in volum a pietei", a declarat Marian Pirvu, directorul general al AMC Romania.
Cu toate acestea, cifra de afaceri de circa 33 de milioane de euro bugetata pentru 2008, in crestere cu 32%, nu va fi atinsa, din cauza intarzierii demararii productiei pentru unele utilaje, dar si din cauza scaderii sectorului rezidential. Compania nu a precizat insa la ce valoare va ajunge la finele anului cifra de afaceri.
AMC Romania deruleaza in perioada 2007-2008 un program de investitii de circa 15 mil. euro in dezvoltarea unor capacitati de productie in Bucuresti si Iasi si va deschide o fabrica si in Transilvania.
"Programul de investitii actual se va termina in decembrie si nu este afectat de criza. Utilajele au fost comandate in cursul anului trecut, iar ultimele vor sosi in aceasta luna si vor fi puse in functiune luna viitoare. Pentru 2009 nu am prevazut nicio investitie in mijloace fixe, pentru ca trebuie sa consolidam investitiile actuale, prin cresterea productivitatii. Ne dorim o mai buna rotatie a stocurilor", explica Pirvu.
AMC Romania are trei divizii, Arclad (producator de panouri termoizolante, table cutate), Arval (solutii pentru constructii) si Armat (producator de tigla me-talica si jgheaburi), care au avut vanzari de 12 mil. euro, 10 mil. euro, respectiv 3 mil. euro in 2007.
Compania este prezenta pe piata din Romania din 1998, ca membra a grupului Arcelor, parte a diviziei Arcelor Construction, cel mai mare producator de solutii din otel pentru constructii din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24