Business Construct

McDonald’s confirmă oficial vânzarea operaţiunilor din România pentru 65 de mil. dolari. Ziarul Financiar a scris de această tranzacţie încă din 28 iulie 2014

McDonald’s confirmă oficial vânzarea operaţiunilor...

Autor: Cristina Roşca

25.01.2016, 15:18 7775

Gigantul american McDonald’s confirmă oficial vânzarea operaţiunilor din România către un grup din Malta, pentru 65 mil. dolari. Actualul CEO, Daniel Boaje preia la rândul său un pachet de acţiuni, aşa cum ZF a scris încă de ieri.

„McDonald’s Corporation a anunţat că Premier Capital SRL a fost desemnat partener pentru dezvoltarea restaurantelor McDonald’s în România, un parteneriat în care Daniel Boaje şi Melo Hili (grupul maltez, parte a Premier Capital, n.red.) au roluri cheie”, spun oficialii McDonald’s.

Ei precizează că pe viitor grupul american doreşte ca 95% din restaurantele McDonald’s de la nivel global să fie operate în sistem de franciză.

„Începând cu 22 ianuarie 2016, Premier Capital a preluat ca proprietate şi operaţiuni toate cele 67 de restaurante McDonald’s din România şi cele 19 cafenele McCafé şi va asigura capitalul necesar pentru a finanţa dezvoltarea McDonald’s în România.”

Daniel Boaje va rămâne sirectorul general al McDonald’s România.

„În ultimii 20 de ani am investit peste 160 de milioane de euro în restaurantele noastre din România. Servim anual peste 65 de milioane de clienţi, ceea ce înseamnă că peste 180.000 de persoane vizitează zilnic restaurantele noastre şi cafenelele McCafe”, a declarat Daniel Boaje.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO