Business Construct

OBI, planuri pentru 2-4 magazine anul viitor

27.10.2010, 23:46 46

Reţeaua germană OBI, deţinută de grupul Tengelmann,intenţionează să menţină în 2011 nivelul investiţiilor din acestan, de 20 de milioane de euro, bani care vor fi destinaţideschiderii de noi magazine. "Vrem să mai deschidem două-patrumagazine în cursul anului viitor, oraşele pe care le vizăm pentrudezvoltarea acestora fiind Timişoara, Craiova, Constanţa, Cluj sauBraşov. Abia după ce vom fi prezenţi în oraşele mari ne vom uita şila cele mici.

Ţinta noastră este în continuare de a avea 20 de magazine înRomânia", a declarat Dieter Messner, membru în boardul retaileruluigerman de bricolaj OBI la nivel internaţional. El spune căinvestiţiile necesare acestor deschideri vor fi realizate integraldin fonduri proprii. În acest moment nu a fost demarată construcţiaunui nou magazin, dar managementul poartă negocieri pentruînchirierea de noi spaţii, principalul oraş vizat fiindBucureştiul. "Dacă îmi dai patru locaţii bune în Bucureşti pentrunoi magazine OBI le iau imediat. Am vrea să mai avem două-treimagazine în Bucureşti, dar totul depinde de ce se va întâmpla înperioda următoare", a mai spus Messner. OBI a deschis recent înCapitală cel de-al şaptelea magazin din România, alte inaugurărirealizate anul acesta fiind în Ploieşti şi Sibiu. Investiţia mediepe fiecare unitate, cu o suprafaţă totală de vânzare de aproximativ10.000 de metri pătraţi şi 120 de angajaţi, este de circa 5milioane de euro. OBI România, companie cu 433 de angajaţi lafinalul lui 2009, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de32,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO