Business Construct

One United închiriază 700 mp de birouri în One Cotroceni Park către DP World România

One United închiriază 700 mp de birouri în One...

Autor: Bogdan Alecu

24.05.2024, 15:43 212

One United Properties (BVB: ONE), unul dintre cei mai mari investitori şi dezvoltatori de pe plan local, a semnat cu cei de la DP World România, furnizor de soluţii logistice şi lanţuri de aprovizionare, pentru 700 mp de birouri pe o perioadă de zece ani în clădirea de birouri de clasă A One Cotroceni Park. Consultant în cadrul tranzacţiei a fost CBRE.

În România, DP World şi-a început operaţiunile în 2004 odată cu cel mai important terminal de containere de la Marea Neagră. Deschiderea unui birou în One Cotroceni Park este o mişcare determinată de extinderea activităţii logistice a companiei în România, marcată de o nouă filială de expediere de mărfuri în Bucureşti.

„Noul birou al companiei reflectă planurile sale de extindere şi consolidare a poziţiei de jucător cheie în industria logistică din România. Această nouă locaţie va spori fără îndoială eficienţa şi comunicarea echipelor, contribuind la succesul continuu al companiei în regiune”, a explicat Ana Vicoveanu, Consultant A&T Office pentru CBRE România.

Investiţiile DP World făcute în Europa în ultimii ani au inclus programe de extindere a porturilor în şase dintre cele 11 terminale majore de pe continent, inclusiv Anvers (Belgia), Novi Sad (Serbia) şi London Gateway (Marea Britanie). DP World a investit peste 200 de milioane de euro în România, începând din 2004, suma incluzând şi granturi de la Uniunea Europeană.

Pe plan local, datele CBRE arată o nouă tendinţă favorabilă care modelează piaţa logistică: interesul crescut (din partea dezvoltatorilor şi chiriaşilor) pentru terminalele intermodale care leagă căile ferate de porturile maritime, pe măsură ce România s-a alăturat parţial zonei Schengen şi controalele la frontierele aeriene şi maritime interne au fost eliminate începând cu 31 martie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24