Business Construct

Parc tehnologic în locul fabricii de mobilă Libertatea din Cluj

Parc tehnologic în locul fabricii de mobilă Libertatea din Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

24.11.2011, 00:00 3596

Ion Sturza (foto), 51 de ani, fost director general adjunct al Rompetrol, ar putea investi 20 mil. euro în prima fază a unui parc tehnologic din Cluj, care va fi realizat pe terenul fabricii de mobilier Libertatea.

Pentru a face loc proiectului Liberty Center Technological Park, fabrica de mobilier ar urma să fie relocată într-un spaţiu aflat la periferia oraşului. În prezent în cadrul fabricii mai lucrează doar 15 persoane, care se ocupă de comercializarea mobilierului de pe stoc.

"Primele două etape ale investiţiei vor fi funcţionale în maximum 3 ani, iar investiţia va depăşi 20 de milioane de euro, într-o primă fază", a declarat Ion Sturza, preşedintele fondului de investiţii Fribourg Investments, prin intermediul căruia va fi dezvoltat parcul tehnologic.

Proiectul va fi dezvoltat pe un teren cu o suprafaţă totală de peste 45.000 mp. Investiţia presupune crearea de spaţii pentru birouri cu o suprafaţă de 22.000 mp, în care va fi inclusă şi zona de spaţii pentru IMM-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO