Business Construct

PREVIZIUNE: Ariston Thermo vrea vânzări duble din centrale

27.08.2010, 09:27 44

Ariston Thermo Romănia, subsidiara localâ a grupului italianAriston Thermo, şi-a bugetat pentru anul acesta dublarea cifrei deafaceri, la 33 milioane de euro, în contextul creşterii numâruluide debranşâri de la sistemul centralizat de încâlzire din cauzaposibilei eliminâri a subvenţiilor pentru energia termicâ.
Compania preconizeazâ vănzâri totale de circa 50.000 de centraletermice murale pă­nâ la sfărşitul anului, în con­­diţiile în careîn 2009 Ariston Thermo Romănia a comercializat peste 27.000 deastfel de centrale.
Reprezentanţii companiei precizeazâ câ aceastâ creş­tere masivâ arela bazâ de­branşârile populaţiei de la sistemul centralizat deîncâlzire în condiţiile în care Guvernul discutâ eliminareasubven­ţiilor pentru energia termicâ, dar şi proiectul Buy-Backpentru centrale.
"Numârul debranşârilor creşte de la o zi la alta mai ales pentru câoamenii încep sâ îşi facâ calcule privind costurile de încâlzireodatâ cu tâierea subvenţiilor. În plus, dupâ atăţia ani de sistemcentralizat, romănii s-au sâturat sâ sufere din cauza vecinuluicare nu a plâtit facturile sau sâ râmănâ fârâ apâ caldâ pe perioadareviziei de varâ. Astfel, pe lăngâ reduce­rea cos­turilor dinpe­rioada iernii, pe care o conferâ instalarea unei centraletermice, apar şi motivaţii privind independenţa şi confortul", adeclarat Câtâlin Drâgu­lea­nu, directorul de văn­zâri al AristonTher­mo Romănia.
El susţine câ afacerile Ariston Thermo Romănia au fost, deasemenea, impulsionate de lârgirea gamei de produse şi dezvoltareareţelei de distribuţie şi esti­meazâ câ anul 2010 va marca ocreştere a cotei pe care compania o deţine pe pia­ţa de centraletermice murale, la 33%, faţâ de 28% în 2009. Oficialul com­paniei aafirmat câ ponderea liniei de business de centrale termice muraleîn totalul cifrei de afaceri anuale se va ma­jo­ra în acest an la67%, faţâ de 61% în 2009.
"În primele şapte luni ale acestui an am realizat un business totalde 14 mili­oane de euro, ceea ce estimâm câ va reprezentaaproximativ 42% din afacerile companiei pentru întregul an", aadâugat Drâguleanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO