Companii

Producătorul Silcotub din Zalău, parte a grupului italian Tenaris, a finalizat anul 2022 cu afaceri de 4 miliarde de lei, plus 54%. Compania avea anul trecut 1.791 de angajaţi.

Compania a finalizat în urmă cu patru ani o investiţie de 8 milioane de dolari la Zalău pentru retehnologizarea liniei de finisare a ţevilor.

Compania a finalizat în urmă cu patru ani o investiţie de 8 milioane de dolari la Zalău pentru retehnologizarea liniei de finisare a ţevilor.

Autor: Mirabela Tiron

29.05.2023, 17:00 3397

Producătorul de ţevi industriale Silcotub din Zalău, parte a grupului internaţional Tenaris, controlat de familia italiană Roca, a raportat anul trecut afaceri de 4 miliarde de lei, faţă de 2,6 miliarde de lei (533 milioane de euro) anul anterior,  potrivit datelor de la mfinante.ro şi calculelor făcute de ZF.

Compania a realizat anul trecut un profit net de 442 mil. lei, faţă de 258,8 mil. lei (52 mil. euro) anul anterior,  potrivit datelor publice.  Silcotub este al doilea cel mai mare jucător din industria siderurgică locală, pe primul loc se află Liberty Galaţi. Compania a ajuns anul trecut la un număr de 1.791 de angajaţi. Produsele realizate de Silcotub sunt folosite în industria extracţiei de petrol şi  gaze, pentru  transportul de fluide, în domeniul energetic şi auto. Aproape 60% din producţia companiei merg către SUA, Orientul Mijlociu şi Asia, iar 30% reprezintă exportul către Uniunea Europeană, potrivit ultimelor date. În 2021, compania a avut un record al producţiei de oţel, a depăşit circa 600.000 de tone de oţel produse.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO