Business Construct

Rezidential: Jumatate din locuintele NewTown Residence, vandute

25.03.2009, 13:03 41
Dezvoltatorul irlandez Mivan Development si compania de investitii Fabian, detinuta de omul de afaceri Dinu Patriciu, vor livra in urmatoarele trei saptamani primele 316 apartamente din proiectul NewTown Residence, situat in zona Dristor din Capitala, aproape jumatate din totalul de 651 de apartamente.
Valoarea medie a apartamentelor este de circa 175.000 de euro, astfel incat valoarea totala a apartamentelor vandute se ridica la circa 55 mil. euro. "Apartamentele vandute sunt garsoniere, apartamente cu 2 camere, 3 camere, 4 camere, 5 camere si duplexuri. Preturile sunt intre 95.000 euro pentru garsoniere si ajung pentru apartamentele cu 5 camere la 260.000 euro. Faza a doua de vanzari este la inceput si pana acum s-au vandut aproximativ 20 de apartamente, din totalul de 335", au declarat reprezentantii Mivan Development.
Prima faza cuprinde trei blocuri cu 12 etaje si doua blocuri cu 5 etaje. Agentul exclusiv de vanzari al proiectului este compania de consultanta imobiliara BNP Paribas Real Estate, fosta Atisreal. Proiectul NewTown Residence a fost inceput in 2007, valoarea investitiei urmand sa se ridice la circa 80 mil. euro. Mivan activeaza in Romania din anul 1998 si a achizitionat pana acum mai multe terenuri pentru proiecte comerciale si rezidentiale, dezvoltand deja in Bucuresti centrul comercial Liberty Center, situat la intersectia dintre Calea Rahovei si Strada Progresului. Compania britanica de investitii imobiliare Fabian este detinuta in proportie de 99,1% de omul de afaceri Dinu Patriciu, care a facut in luna decembrie a anului trecut o oferta de 1 euro/actiune, care evalua compania la 50 de milioane de euro. Fabian detine sapte proiecte de birouri si patru rezidentiale, cu o valoare de piata de 138,3 milioane de euro.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO