Business Construct

România a fost scena unor tranzacţii imobiliare care au cumulat 900 mil. euro în 2016

România a fost scena unor tranzacţii imobiliare care au...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

18.01.2017, 11:36 325

Volumul investiţiilor imobiliare din România a fost cu 35% mai mare în 2016 decât în anul anterior, fiind estimate la aproape 900 de milioane de euro, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară JLL. În 2015, totalul a fost 663 de milioane de euro. Numărul tranzacţiilor anul trecut a fost uşor mai redus, ceea ce înseamnă că valoarea medie a unei tranzacţii a crescut.

Bucureştiul a cumulat peste 70% din volumul total al investiţiilor, de asemenea mai puţin decât în 2015, trend care arată o oarecare îmbunătăţire a lichidităţii în oraşele secundare. Predominante au fost tranzacţiile cu spaţii de birouri, care au reprezentat 45%, în timp ce segmentele de retail şi industrial au cumulat câte circa 26% din total fiecare.

În 2016, cele mai mare trei tranzacţii încheiate au fost achiziţia a 26,88% din acţiunile companiei Globalworth de către grupul sud-african Growthpoint pentru aproximativ 186 de milioane de euro, achiziţia P3 Logistic Park de către GIC, fondul suveran de investiţii al statului Singapore, în cadrul unei tranzacţii pan-europene a P3, şi preluarea Sibiu Shopping City de către NEPI de la ARGO pentru un total de 100 de milioane de euro, aceasta fiind de altfel cea mai mare tranzacţie cu un singur activ realizată în afara Bucureştiului după criza economică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO