Business Construct

Rudiger Dany, NEPI Rockcastle: Bucureştiul are potenţial pentru investiţii în retail, mai ales cu malluri vechi de 20 de ani

Rudiger Dany

Rudiger Dany

08.05.2023, 08:00 335

Rudiger Dany, cel care a preluat în 2022 funcţia de CEO al NEPI-Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din Europa Centrală şi de Est, explică faptul că în orice capitală europeană dezvoltarea trebuie realizată prudent, însă nu poate fi blocată.

„Situaţia autorizaţiilor din Bucureşti nu ne-a schimbat planul de investiţii, dar ne încetineşte. Ne-am dori să construim noi proiecte, dar întâmpinăm dificultăţi. Nu are logică să blochezi o întreagă parte a economiei. Să obţii un PUZ în Varşovia sau Berlin nu este ceva uşor sau simplu - şi aşa trebuie să fie pentru că suntem ţări democratice cu regulamente, dar ce se întâmplă în Bucureşti, nu am văzut nicăieri“, a explicat Rudiger Dany într-un interviu acordat Ziarului Financiar, primul său interviu acordat în România în calitate de CEO al fondului de investiţii.

El explică faptul că Bucureştiul are în continuare potenţial, mai ales că în Capitală sunt malluri care au peste 20 de ani vechime şi care trebuie modernizate în continuare.

„Bucureştiul are în continuare potenţial pentru următorii ani, sunt malluri de primă generaţie aici care trebuie modernizate sau înlocuite. Dar şi la nivel naţional - avem un lot de teren în Galaţi, în sudul oraşului şi vrem să dezvoltăm un proiect de 30.000 mp de retail park". În Bucureşti NEPI-Rockcastle are în derulare două investiţii - extinderea mallului Promenada alături de o clădire de birouri şi o componentă rezidenţială în completarea Vulcan Value Centre.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO