Business Construct

Se simte adierea campaniei electorale. Clotilde Armand vrea să cumpere de la KPMG o clădire şi un teren, deţinute în trecut de Astra Asigurari, ca să extindă Colegiul German Goethe

Se simte adierea campaniei electorale. Clotilde Armand...

Autor: Alexandra Matei

11.04.2024, 15:19 469

Clădirea de birouri este situată pe strada strada Ion Slatineanu, nr. 12, iar terenul care se vinde împreună cu ea se află pe strada Craciun nr. 29, ambele fiind foarte aproape de Colegiul German Goethe. @ Societatea Asigurare-Reasigurare Astra S.A. - în faliment -, prin lichidator judiciar KPMG Restructuring SPRL, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul licitatii-insolventa.ro, a scos la vânzare prin licitaţie publică, în anul 2019, imobilul pe care vrea să îl cumpere Primăria Sectorului 1, precum şi terenul.

Clotilde Armand, primarul sectorului 1, vrea să extindă una dintre unităţile de învăţământ din sector, plan pe care l-a comunicat, într-un răspuns la o solicitare ZF, chiar cu două luni înainte de alegeri. Primăria de sector vrea să cumpere de la KPMG o clădire şi un teren care au fost deţinute de Astra Asigurări pentru a extinde Colegiul German Goethe.

„Printre cele mai importante proiecte destinate educaţiei aflate pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Local Sector 1 se numără un proiect prin care cerem acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru a putea cumpăra o clădire de birouri pe strada Ion Slătineanu nr. 12 şi un teren pe strada Crăciun nr. 29 în vederea extinderii Colegiului German Goethe”, transmite Primăria Sectorului 1 într-un răspuns la o solicitare adresată de ZF.

Societatea Asigurare-Reasigurare Astra S.A. - în faliment -, prin lichidator judiciar KPMG Restructuring SPRL, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul licitatii-insolventa.ro, a scos la vânzare prin licitaţie publică, în anul 2019, imobilul pe care vrea să îl cumpere Primăria Sectorului 1, precum şi terenul.

Preţul licitaţiei, potrivit informaţiilor de pe acelaşi site, depăşeşte 14.8 mil. lei. Clădirea de birouri este situată pe strada strada Ion Slatineanu, nr. 12, iar terenul care se vinde împreună cu ea se află pe strada Craciun nr. 29, ambele fiind foarte aproape de Colegiul German Goethe.

Clădirea de birouri a fost construită în anul 1997, are patru etaje şi o suprafaţă utilă de 2.177 mp. Terenul care se vinde împreună cu aceasta are o suprafaţă de peste 460 de mp, se arată pe site-ul de licitaţii. 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO