Business Construct

Teraplast, buget de 90 mil. euro

28.02.2008, 14:26 18

Grupul Teraplast Bistrita, cu activitati in sectorul materialelor de constructii si prelucrarii maselor plastice, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de circa 90 de milioane de euro, in crestere cu 30% fata de anul precedent. Compania intentioneaza sa desfasoare o oferta publica initiala pentru listarea a 25% din titluri la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), prospectul preliminar fiind aprobat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) la sfarsitul lunii ianuarie.
Valoarea nominala va fi de 0,1 lei pe unitate, iar operatiunea este intermediata de compania de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment. Pretul la care se vor vinde actiunile urmeaza sa fie stabilit in functie de reactia investitorilor. Astfel, valoarea ofertei ar putea ajunge la circa 20 de milioane de euro, luand in calcul preturile la care se tranzactioneaza in prezent actiunile producatorilor de materiale de constructii.
Teraplast a realizat in 2007 la nivel de grup, conform evaluarii IFRS (standardele internationale de contabilitate), afaceri de 70 mil. euro, in crestere cu circa 49% fata de anul precedent. "Rezultatele si estimarile sunt o urmare a programului de investitii derulat de Teraplast si a dinamicii accentuate a sectorului constructiilor", a declarat Emanoil Viciu, directorul general al Teraplast.
Pe langa compania cu acelasi nume, Grupul Teraplast include firmele Plastsistem si Politub in cadrul carora Teraplast SA detine participatii de 70%, respectiv 50% din actiuni. Plastsistem produce panouri sandwich pentru constructii comerciale si industriale, iar Politub produce tuburi din polietilena pentru retelele de gaz si apa.
Compania Teraplast a fost infiintata in 1990, dupa divizarea Intreprinderii de Materiale de Constructii a municipiului Bistrita.
Capitalul social al Teraplast este controlat in proportie de 94% de patru actionari, respectiv SIF Banat-Crisana, Marley Ungaria (membra a grupului belgian Aliaxis) si doua persoane fizice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO