Business Construct

Tranzacţiile imobiliare din România vor sări de 1 mld. euro în 2019. Există mai multe achiziţii care sunt aproape de semnare, unele dintre ele de valoare mare

Tranzacţiile imobiliare din România vor sări de 1 mld....

Autor: Roxana Rosu, Alina-Elena Vasiliu

07.08.2019, 07:00 634

Există mai multe achiziţii care sunt aproape de semnare, unele dintre ele de valoare mare.

Primele şase luni din 2019 au adus un volum inves­ti­ţional pe piaţa de real-estate din România de aproximativ 340 mil. euro, valoare similară cu cea din aceeaşi perioadă a anu­lui pre­ce­dent, potrivit unui raport rea­lizat de com­pa­nia de consul­tan­ţă imobiliară CBRE, aferent primului se­mes­tru al anului. Media per tran­zacţie a fost de 26 mil. euro.

„Un procent de 60% din volumul investiţional total a fost tranzacţionat în provincie, în vreme ce Bucureştiul a atras 40% din volum. Cu aproape jumătate din volumul investiţional total, sectorul de birouri nu a abandonat poziţia de lider pe care a deţinut-o de asemenea în primul semestru din 2018“, se arată în raportul citat.

Sectorul de retail şi-a adjudecat 33% din total, în vreme ce industrialul şi hotelurile au avut o pondere cumulată de 18%. Proiectele mixte au reprezentat doar 1% din total.

„Estimăm, pentru întregul an 2019, un volum al tranzacţiilor cu până la 15% mai mare faţă de cel înregistrat în 2018, care va depăşi pragul de un miliard de euro. O astfel de valoare nu a mai fost atinsă din 2014“, arată autorii studiului CBRE. Ei mai spun că în prezent sunt mai multe achiziţii care sunt aproape de semnare, unele dintre ele de valoare mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO