Business Construct

Urmează anuarul Top 1.000 de companii: Care sunt cei mai mari 20 de jucători din construcţii

Urmează anuarul Top 1.000 de companii: Care sunt cei mai...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.03.2019, 00:05 327

Ziarul Financiar realizează a doua ediţie a anuarului Top 1.000 cele mai mari companii din România, un catalog de colecţie care oferă în peste 100 de pagini imaginea liderilor de business locali.

Anuarul va fi disponibil începând de săptămâna viitoare.

 

♦ Primii douăzeci de jucători din construcţii, clasificaţi după codurile CAEN care indică activităţi în acest sector, au avut în 2017 o cifră de afaceri cumulată de 6,8 mld. lei (1,5 mld. euro), cu 10% mai mult decât top 20 din anul anterior, ţinând cont că jucătorii nu sunt aceiaşi, clasamentul suferind modificări.

♦ Datele de la Registrul Comerţului includ însă şi companii care nu au ca obiect de activitate construcţiile imobiliare sau munca efectivă pe şantier, cum este cazul Energomontaj, Imsat sau Energobit, care au cod CAEN legat de construcţii, dar activitatea lor este alta, fiind astfel propulsate în acest top. Majoritatea companiilor din top 20 au însă cod CAEN care indică lucrări de construcţii ale clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.

♦ Ziarul Financiar realizează a doua ediţie a anuarului Top 1.000 cele mai mari companii din România, un catalog de colecţie care oferă în peste 100 de pagini imaginea liderilor de business locali. Catalogul din acest an este şi o „filă” din istoria de business a României prin surprinderea în cifre, statistici şi analize a imaginii României la 100 de ani.

♦ Companiile din top 1.000 oferă imaginea clară a economiei locale, arată importanţa fiecărui sector de activitate, a antreprenorilor, a companiilor de talie mare, dar şi a jucătorilor din „liga a doua”, care însă vin puternic din urmă. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO