Business Construct

ZF Live. Piaţa imobiliară prinde viteză. Cererea de credite noi a explodat faţă de anul trecut VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

08.06.2024, 14:39 7219

„Dacă mă raportez la rezultatele primului trimestru din 2024 versus primul trimestru din 2023, putem remarca o creştere de credite noi acordate de 19%. Creşterea se vede la nivelul întregii pieţe”, a declarat Alexandru Rădulescu, managing partner, SVN România/Credit & Financial Solutions la ZF Live.

Piaţa imobiliară trece printr-o revenire în 2024, care se reflectă în numărul de credite noi acordate destinate achiziţiilor imobiliare. Alexandru Rădulescu a explicat la ZF Live că în comparaţie cu 2023, cererea de credite noi a crescut semnificativ în 2024.

 „Cifrele vorbesc de la sine. Anul 2023 nu a fost cel mai fericit an, chiar am avut o scădere de 26% în ceea ce priveşte creditele noi. Chiar şi aşa, scăderea de 26% în comparaţie cu alte ţări europene, este mult mai bună”, a mai spus Alexandru Rădulescu, managing partner, SVN România/Credit & Financial Solutions la emisiunea ZF Live, realizată cu sprijinul Orange Business.

În urmă cu un an, în 2023, piaţa imobiliară se confrunta cu o scădere a cererii de credite noi de până la 26%, însă brokerul de credite este de părere că în raport cu alte ţări europene, chiar şi în ciuda acestei scăderi piaţa imobiliară locală era poziţionată mai bine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24