Business Hi-Tech

Acţiunile Facebook au depăşit pentru prima dată din mai anul trecut preţul de listare de 38 dolari

Acţiunile Facebook au depăşit pentru prima dată din...

Autor: Marius Oncu

31.07.2013, 17:12 195

Facebook a închis marţi în urcare cu 6,15%, la 37,61 dolari, după creşteri puternice în ultimele şedinţe, susţinute de rezultatele financiare bune anunţate de companie săptămâna trecută. La avansul de miercuri al cotaţiei Facebook a contribuit un anunţ al companiei privind un program care ar putea creşte veniturile prin sprijinirea dezvoltatorilor de jocuri pentru smartphone-uri.

Anul trecut, acţiunile Facebook s-au prăbuşit până la 17,55 dolari, după ce s-au tranzacţionat în intervalul 38-45 de dolari în ziua listării. Ulterior, acţiunile au crescut treptat.

Facebook a înregistrat în trimestrul al doilea venituri de 1,81 miliarde de dolari, în urcare cu 53% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, şi un profit net de 333 milioane de dolari, rezultate care au depăşit estimările analiştilor şi confirmă strategia companiei de a investi masiv în servicii mobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels