Business Hi-Tech

Alcatel-Lucent l-a readus pe Raoul Ros la şefia subsidiarei locale

Alcatel-Lucent l-a readus pe Raoul Ros la şefia...

Autor: Ioana Nita

30.06.2015, 00:03 436

Alcatel-Lucent România, subsidiara locală a grupului francez cu acelaşi nume, va fi condusă, începând cu 1 iulie, de Raoul Ros, francezul care a mai ocupat funcţia de director general pe plan local şi în perioada 2009-2012.

El va ocupa şi poziţia de director co­mercial pentru România, Bosnia şi Her­ţegovina, Moldova, Munte­negru şi Ser­bia. Astfel, Raoul Ros va fi responsabil atât pentru administrarea şi gestionarea operaţiunilor curente ale companiei, precum şi pentru direcţia strategică şi comercială pe care Alcatel-Lu­cent o are în România şi în celelalte ţări pe care acesta le coordonează. De asemenea, el va gestiona şi reţelele de parteneri comerciali din Europa Cen­trală şi de Sud.

„Voi continua să consolidez poziţia strategică a companiei Alcatel-Lucent în România şi în ţările din regiunea pe care o coordonez şi să susţin dezvoltarea centrului de cercetare-dezvoltare din România. Sunt conştient de provocările, dar şi de oportunităţile pe care compania le are în regiune”, a declarat Raoul Ros, care lucrează în cadrul grupului Alcatel-Lucent de peste 10 ani.

El preia conducerea Alcatel-Lu­cent România de la Eugen Şerbănescu, care a ocupat poziţia de director general al subsidiarei din aprilie 2014.

Grupul francez a avut anul trecut în România venituri de peste 360 milioane de lei, în scădere cu circa 7% faţă de 2013. Alcatel-Lucent are pe plan local un centru de cercetare-dezvoltare şi un centru care oferă servicii de suport şi mentenanţă pentru clienţi la nivel global, ambele situate în Timişoara, precum şi un birou la Bucureşti. Compania are 1.500 de angajaţi în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO