Business Hi-Tech

Alexandru Lăpuşan, Zitec: 2015 va fi anul în care marile companii trec la cloud

Alexandru Lăpuşan, CEO şi fondator al Zitec

Alexandru Lăpuşan, CEO şi fondator al Zitec

Autor: Adrian Seceleanu

10.11.2014, 00:06 528
Anul viitor ar putea fi cel în care mari companii din România vor migra către soluţii de tip cloud, după o perioadă lungă în care pe piaţa locală mai mult au existat discuţii legate de acest subiect decât contracte, estimează Alexandru Lăpuşan, CEO şi fondator al Zitec, com­panie specializată în dezvoltarea de aplicaţii.
 
„2014 a fost deosebit pe plan local, compania noastră a fost implicată în numeroase proiecte de testare şi pregătire pentru migrarea în cloud. Nume sonore din diverse domenii se pregătesc serios pentru această migrare, iar 2015 va fi cu siguranţă anul în care firmele de top din România vor fi în cloud“, a spus Lăpuşan.
 
„Am trecut printr-o perioadă normală de educare, care însă a fost mai lungă decât m-aş fi aşteptat. Comparativ cu firmele vestice în care mai degrabă se discută ce furnizor de cloud va fi ales, la noi există încă o reticenţă (mai ales din zona departamentelor de IT) în procesul de adopţie“, a adăugat el.
 
Zitec, care a obţinut anul trecut venituri de 2,3 mil. euro, are în portofoliu şi soluţii de cloud bazate pe tehnologii Microsoft. „Zitec are o experienţă extin­să în cloud-computing. Livrăm proiecte în Amazon AWS încă de acum 7 ani, (...) iar în Microsoft Azure suntem prezenţi încă de la lansare, fiind recunoscuţi şi ca partener Silver Cloud Plat-form de către Microsoft. Aceste certificări au venit în urma numeroaselor pro­­iecte executate cu succes, de audit, consultanţă sau dezvoltare software, de diverse complexităţi, în diverse industrii (retail, turism, educaţie etc). (...) O ju­mă­tate din portofoliul Zitec este compusă din clienţi occidentali, care nu îşi pun pro­blema să nu utilizeze soluţii de cloud-computing. (...) Dintre clienţii locali ai Zitec ce au optat pentru soluţiile de cloud menţionez Paravion, Borealy.ro, Zonia.ro“, a spus Lăpuşan.
 
Evoluţiile de pe piaţa locală de soluţii de cloud vor fi abordate în cadrul evenimentului Microsoft Summit, care va avea loc în perioada 12-13 noiembrie. În cadrul conferinţei peste 40 de experţi vor analiza cele mai importante tendinţe şi soluţii digitale cu impact în creşterea productivităţii organizaţiilor din România. La eveniment sunt aşteptaţi peste 1000 de dezvoltatori şi specialişti în IT ce urmăresc dezvoltarea competenţelor pe soluţii de mobilitate şi cloud, manageri şi antreprenori aflaţi în căutarea de noi oportunităţi de utilizare a tehnologiilor digitale în business. Înregistrarea la eveniment este deschisă până pe 13 noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO