Business Hi-Tech

Alternativa reala la RomTelecom, abia peste doua luni

19.02.2003, 00:00 20

Primele oferte comerciale pe segmentul convorbirilor interurbane si locale ar putea sa fie lansate, cel mai probabil, in luna aprilie sau mai, dupa ce operatorii de telecomunicatii vor incheia acorduri de interconectare cu RomTelecom, a declarat, marti, Alexandrina Hartan, vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC).
Interconectarea presupune legarea infrastructurii unui nou operator la cea a RomTelecom.
"Pe segmentul convorbirilor internationale, RomTelecom este deja concurat de alte companii, iar operatorii de telefonie mobila au redus tarifele pe acest segment de piata. In prezent, RomTelecom negociaza acorduri de interconectare cu alti operatori, conform ofertei de referinta prezentata la inceputul lunii februarie", a afirmat Hartan, prezenta la deschiderea expozitiei Ro Com Tel 2003.
Printre companiile care, dupa 1 ianuarie 2003, au inceput sa furnizeze servicii de telefonie internationala prin intermediul unor cartele preplatite se numara PCNET, Euroweb si Globtel. De asemenea, si-au anuntat intentia ca vor intra pe acest segment de piata Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR), Telecomunicatii CFR si Atlas Telecom Romania.
Hartan a adaugat ca, pana luni, 17 februarie, un numar de 659 de companii au depus notificari la ANRC pentru furnizarea de retele si servicii de comunicatii electronice.
"Dintre acestea, 80 de companii intentioneaza sa furnizeze servicii de telefonie destinate publicului", a mai spus Hartan.
Deschisa in perioada 18-21 februarie, editia cu numarul 12 a expozitiei Ro Com Tel 2003 prezinta ultimile noutati in domeniul telecomunicatiilor. La eveniment, participa un numar de 20 de firme autohtone, cum ar fi Beia Consult International, Digital Telecomms, Dual Man, Electromagnetica, ICME ECAB, Optokon Romania, Pirelli Romania, Romkatel si Space Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24