Business Hi-Tech

Amazon Development Center, centrul de dezvoltare al gigantului american Amazon din România, de la profit de peste 4 mil. euro în 2021 la pierderi de peste 1,6 mil. euro în 2022. Cifra de afaceri a fost de 124 mil. euro, în creştere cu 11%

Amazon Development Center, centrul de dezvoltare al...
Foto: Profimedia

Autor: Alexandra Cepăreanu

10.08.2023, 12:00 790

Amazon Development Center, centrul de dezvoltare al gigantului american Amazon din România, care şi-a început activitatea pe piaţa naţională în urmă cu 18 ani, a înregistrat afaceri de peste 124,6 milioane de euro (616,7 mil. lei) la finalul anului 2022, în creştere cu 11% comparativ cu anul precedent, arată datele publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Pe parcursul anului trecut, Amazon Development Center a înregistrat şi scăderi. Astfel, dacă în 2021 compania raporta un profit net în valoare de peste 4 milioane de euro (19,8 milioane de lei), la finalul anului trecut, Amazon Development Center a raportat pierderi de peste 1,6 milioane de euro în 2022 (8,2 milioane de lei), înregistrând o scădere de peste 140%, potrivit sursei citate anterior. 

La nivel naţional, Amazon deţine birouri în Bucureşti, Iaşi şi Timişoara, iar la finalul anului trecut reprezentanţii companiei au raportat 4.234 de angajaţi, în creştere cu 31% faţă de anul precedent, când în cadrul centrului de dezvoltare al Amazon din România lucrau 3.216 persoane. Amazon Development Center se află şi în prezent în proces de recrutare, având deschise peste 55 de poziţii, conform informaţiilor publicate de reprezentanţii companiei pe site-ul propriu.

Astfel, în prezent, Amazon Development Center din România caută specialişti care să lucreze atât din birourile fizice din Bucureşti, Iaşi şi Timişoara, cât şi remote. De asemenea, compania caută oameni care să ocupe roluri precum software development engineer; software development engineer, SDO Privacy, data access, SDO Privacy – AEDU team; senior software development engineer - IAM, Monitored Access; IT support Assoc I; AV support associate; embedded software development engineer - Amazon Ring; Amazon Consilier Servicii Clienţi – Virtual (work from home); ML Data Associate with Italian, Alexa Shopping Data Associate with Italian sau ML Data Associate with French, Alexa Shopping Data Associate with French, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO