Business Hi-Tech

Analişti spun că în toamnă vom avea două noi telefoane Apple, iPhone 4S şi iPhone 5

Analişti spun că în toamnă vom avea două noi telefoane Apple, iPhone 4S şi iPhone 5

Autor: Ştefan Vrabie

29.06.2011, 00:01 1197

Apple, cea mai mare companie de tehnologie din lume, va lansadouă noi dispozitive mobile, iPhone 5 şi iPhone 4S, în lunaseptembrie, potrivit speculaţiilor lui Chris Witmore, analist laDeutsche Bank, citat de cotidianul american New York Times.

Ideea are sens, deoarece ar permite companiei Apple să abordezeatât piaţa de mijloc a smartphone-urilor cu un dispozitiv maiaccesibil din punctul de vedere financiar, cât şi piaţa high-end cuun model mai scump şi mai performant. Între timp, un raport separatal analistei Katy Huberty de la fondul de investiţii MorganStanley, estimează că producţia pentru noul iPhone va începe înluna august.

Şi Witmore spune că acum "este momentul potrivit pentru ca Applesă pătrundă agresiv pe piaţa de mijloc a smartphone-urilor. UniPhone cu preţul cuprins între 300 şi 500 de dolari ar extindedramatic piaţa pe care ar putea activa Apple". Witmore mai spune căun iPhone 4S cu preţul în jurul valorii de 349 de dolari deblocat,ar putea fi oferit cu un plan de voce pre-paid. Pe această piaţămedie Apple ar putea concura mult mai agresiv cu dispozitiveleAndroid din gama low-end.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24