Business Hi-Tech

Analiză ZF. Sunt contractele publice cheia succesului pentru marii constructori? 15 din cei mai mari 20 de constructori după cifra de afaceri au şi contracte cu statul

Adriana Iftime, director general FPSC: Nu înseamnă că, dacă ai doar contracte publice, ai numai de câştigat. Nu este o garanţie a succesului. Echilibrul este important.

Adriana Iftime, director general FPSC: Nu înseamnă că, dacă ai doar contracte publice, ai numai de câştigat. Nu este o garanţie a succesului. Echilibrul este important.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

05.12.2022, 18:00 144

Analiză ZF. Sunt contractele publice cheia succesului pentru marii constructori? 15 din cei mai mari 20 de constructori după cifra de afaceri au şi contracte cu statul.

♦ Firme precum cele deţinute de familia Umbrărescu – Spedition UMB, Tehnostrade şi Sa & Pe Construct – au fiecare contracte în valoare de peste 1,7 miliarde de lei, Dorinel Umbrărescu fiind, de altfel, un nume celebru când vine vorba de proiecte majore de infrastructură realizate în România ♦ La vârful pieţei de construcţii, atât ca cifră de afaceri, cât şi ca valoare a contractelor de achiziţii publice, se mai regăseşte constructorul austriac Strabag ♦ Construcţii Erbaşu este o altă companie care şi-a făcut un portofoliu solid de proiecte publice.

Proiectele publice, o sursă importantă de bani pentru companiile de construcţii, sunt direct proporţionale cu ritmul de creştere a cifrelor de afaceri, aşa cum reiese, în linii mari, din datele centralizate de ZF de pe platforma de analiză financiar a companiilor Confidas.ro.

Astfel, în general, firmele care şi-au găsit un loc la vârful industriei de construcţii se remarcă şi prin contractele „bogate“ de achiziţii publice, semn că, de multe ori, curajul de a se implica în proiecte cu bani publici, cu toate riscurile pe care le presu­pune această aventură, vine şi cu beneficii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO