Business Hi-Tech

Android, lider de necontestat pe piaţa smartphone-urilor din Statele Unite

Android, lider de necontestat pe piaţa smartphone-urilor din Statele Unite

Autor: Ştefan Vrabie

07.03.2011, 18:48 29

Android, platforma de operare pentru telefoanemobile dezvoltată de Google, cel mai popular motorde căutare din lume, este numărul unu pe piaţasmartphone-urilor din Statele Unite, potrivitfirmei de cercetare Nielsen, citat de cotidianulamerican The New York Times. Astfel, Android are ocotă de 29% pe piaţa americană, în timp ce BlackBerry, a celor dela Research In Motion (RIM) şi iOS, al celor de la Apple deţin câte27 de procente fiecare.

Totodată, studiul Nielsen arată că atât RIM câtşi Apple au un avantaj major pentru că îşi producpropriile smartphoneuri pe care sunt folosite sistemele lor deoperare. În schimb platformele Windows Phone 7 şi Android sebazează pe companii terţe precum Samsung, HTC sauHewlett-Packard, pentru construirea telefoanelor.

În acelasi raport Nielsen s-a analizat şi grupade vârstă a persoanelor care folosesc smartphone-urile în StateUnite, notând că utilizatorii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 deani sunt cei care adoptă platformei Android, pe când cei cu vârsteîntre 25 şi 34 optează pentru Android, iOS şi BlackBerry în aceeasimăsură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels