Business Hi-Tech

Apple a vândut un număr record de peste 3 milioane de iPad 3 în weekendul de debut

Apple a vândut un număr record de peste 3 milioane de iPad 3 în weekendul de debut

Autor: Vlad Popescu

20.03.2012, 15:52 481

Apple a anunţat că a vândut peste 3 milioane de iPad 3 în weekendul de debut al celei de-a treia generaţii a tabletei, stabilind un nou record, transmite Bloomberg.

Apple a lansat joi iPad 3 pe mai multe pieţe, inclusiv SUA, Canada, Marea Britanie, Franţa, Germania, Australia şi Japonia. De vineri, tableta va fi disponbilă în alte 24 de ţări.

În România, tableta ar trebui să apară de vineri la magazinele online.

Operatorul american de telecomunicaţii AT&T a arătat de asemenea că a stabilit vineri un nou record de vânzări iPad.

Tableta, introdusă în gama de produse a Apple în 2010, este al doilea mare generator de venituri al companiei după iPhone.

Cea de-a treia generaţie nu a fost prezentată ca un produs revoluţionar, precum primele două, însă aduce îmbunătăţiri importante, precum un ecran de rezoluţie mai înaltă, care oferă o mai bună calitate a imaginii, un procesor mai rapid, cameră digitală mai performantă şi conectivitate 4G.

Acţiunile Apple au închis luni pentu prima dată peste pragul de 600 de dolari, împingând indicele S&P 500 al bursei de la New York la mai puţin de 10% de un nou maxim istoric.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24