Business Hi-Tech

Aurel Neţin, şeful Lenovo România: Anul 2020 a fost un an senzaţional pentru piaţa de PC-uri, cu un plus de 26% în livrări

Aurel Neţin, şeful Lenovo România

Aurel Neţin, şeful Lenovo România

Autor: Adrian Seceleanu

05.05.2021, 08:55 1221

Vânzările de computere din România au atins în 2020 un nivel „senzaţional“ în ciuda numeroa­selor pro­bleme provocate de criza de com­ponente şi de problemele din lanţul global de apro­vi­zionare, în con­diţiile în care cererea pentru echipa­mente a explodat pur şi simplu de la toate categoriile de clienţi.

După ani de zile de stag­nare sau mici scă­deri, digitalizarea accelerată din 2020, lanstă pe fondul pandemiei, a dus la un avans abrupt al livrărilor, peste pragul de 800.000 de PC-uri (desktop şi laptop). „Anul trecut s-a ter­minat senzaţional - piaţa din Româ­nia a avut anul trecut o creş­te­re de 26%, o creştere extraor­di­nară. Tri­mes­trul patru a adus o creştere de 45% de la an la an. Aici vor­besc de toate seg­men­tele de PC-uri, toa­tă pia­ţa, din punctul de ve­dere al numărului de uni­tăţi“, a declarat într-un in­terviu pen­tru ZF Aurel Neţin, country ma­na­ger al subsidiarei locale a Le­no­vo, liderul pieţei locale de PC-uri.

„Pe lângă PC-uri şi chromebook-uri o explozie a fost şi în piaţa de tablete, care în România s-a dublat de la 300.000 de unităţi la circa 700.000 de unităţi. Numai în trimestrul 4 a fost o creştere de la an la an de 307%“, a adăugat el.

Prognozele sunt de creştere şi pentru 2021, a punctat Neţin. „Multe dintre comenzile plasate sunt în aşteptare să se găsească componente, deci probabil că boom-ul de anul trecut va continua, pentru că avem şi inerţia comenzilor deja plasate. Există în continuare cerere pentru partea de învăţământ online“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO