Business Hi-Tech

Automate stradale cu acces la Internet

07.09.2000, 00:00 24



France Telecom intentioneaza sa infiinteze pe teritoriul Frantei peste 3.000 de automate stradale cu acces la Internet care sa functioneze similar cabinelor telefonice traditionale.

Pentru a experimenta sistemul, compania a plasat deja aproape 500 de automate Netanoo in locuri publice frecventate in special de turisti si tineri (localuri gen Internet cafe, universitati, agentii de voiaj, primarii, galerii comerciale, hoteluri si centre de afaceri).

"Pana la sfarsitul acestui an vrem sa plasam aproximativ 3.000 de astfel de automate", a precizat Francois-Rene Germain, responsabil cu dezvoltarea acestui proiect si director de marketing in cadrul operatorului francez de telecomunicatii.

"Trebuie sa ne miscam repede pentru ca este foarte posibil ca altcineva sa ne-o ia inainte oricand", a adaugat Germain, facand referire la companii precum Cyberdeck sau chiar la Posta care au raspandit deja astfel de automate la scara mai mica insa.

Principiul dupa care functioneaza automatele Netanoo este comparabil cu cel al unei cabine telefonice clasice. De data aceasta insa telefonului ii ia locul un calculator personal.

Accesul la Internet se face prin intermediul acelorasi cartele telefonice cu tarif adaptabil (0,97 franci pentru 50 de minute sau 0,81 franci pentru doua ore).

"Cu incepere din primul semestru al anului 2001, plata va putea fi efectuata chiar si prin card bancar sau cartela France Telecom. In acel moment, utilizatorul va putea efectua de la aceste automate chiar si tranzactii de vanzare-cumparare", estimeaza oficialul companiei.

Dupa conectare, automatele Netanoo, echipate cu motorul de cautare Voila! Vor prezenta o pagina de primire care poate varia in functie de localizarea cabinei.

De pe aceasta pagina, surferii isi pot consulta mesajele primite prin e-mail, pot naviga pe Internet sau pot alege una dintre cele 17 rubrici tematice propuse de motorul de cautare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24