Business Hi-Tech

BlackBerry nu mai este preferatul bancherilor

BlackBerry nu mai este preferatul bancherilor. iPhone preia segmentul
17.05.2010, 12:38 501

Grupul britanic Standard Chartered inlocuieste smartphone-urileBlackBerry, in prezent platforma preferata de comunicatii mobile abancii, cu iPhone, decizie care ar putea conduce la trecerea a zecide mii de clienti de la firma canadiana Research In Motion laApple, transmite Reuters.

Bancheri asiatici apropiati Standard Chartered au declaratpentru Reuters ca grupul bancar le ofera angajatilor sicolaboratorilor optiunea de a-si inlocui telefoanele BlackBerry cuiPhone-uri, compania continuand sa plateasca facturile lunarepentru servicii mobile in interes de business.

"Este o masura care afecteaza tot grupul, atat bancilewholesale, cat si cele consumer, din intreaga lume", a declarat unpurtator de cuvant din Singapore al Standard Chartered, banca dinMarea Britanie si axata in principal pe dezvoltarea pe pieteleasiatice.

Procesul de migrare a serviciilor mobile de telefonie si emailde pe BlackBerry pe iPhone a inceput cu aproximativ o luna in urma,a adaugat reprezentantul bancii, fara a putea insa preciza catidintre cei 75.000 de angajati ai Standard Chartered care deservescoperatiunile din Asia folosesc in prezent unitati produse de firmacanadiana Research In Motion sau cati vor trece la solutiaApple.

Bancherii de la alte mari grupuri financiare de anverguraglobala, precum HSBC sau Morgan Stanley, folosesc in prezent inexclusivitate telefoane BlackBerry ca platforma standard decomunicatii mobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO