Business Hi-Tech

BlackBerry va ieşi pe piaţă cu 7 modele noi de telefoane

BlackBerry va ieşi pe piaţă cu 7 modele noi de telefoane

Foto Shutterstock

Autor: Ştefan Vrabie

18.07.2011, 00:02 326

Jim Balsilie, unul dintre cei doi directori executivi aicompaniei canadiene Research in Motion (RIM), a declarat că înurmătoarele luni compania va lansa pe piaţă şapte smartphone-uriBlackBerry care vor utiliza următoarea generaţie a sistemului deoperare BlackBerry.

Cel mai recent produs pe care compania l-a lansat pentru a semenţine în "bătălia" dispozitivelor smart este tableta BlackBerryPlayBook. Michael Gartenberg, analist la firma de cercetareGartner, consideră că mutarea pe care RIM o va face cu lansarea maimultor smartphone-uri care vor rula noul sistem de operareBlackBerry ar putea ajuta compania.

"Era timpul ca ei să demonstreze că pot face ceva pentru nouaplatformă", a declarat el. Până la apariţia iPhone şi Android,sistemul de operare BlackBerry OS a avut un avantaj considerabil înpiaţa mondială de smartphone-uri. Amaliştii estimează că în treiani de zile BlackBerry va fi depăşit de Google Android, WindowsPhone 7 şi Apple iOS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO