Business Hi-Tech

Business Magazin. 4 studenţi de la Politehnica din Bucureşti încearcă să creeze un Netflix pentru studenţii de la medicină, prin care pot să participe, printr-o platformă, să participe direct la operaţiile filmate prin intermediul ochelarilor de realitate virtuală

Autor: Ioana Niţă

25.09.2022, 16:00 78

O echipă de patru studenţi de la Facultatea de Inginerie Medicală din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti şi-a propus să-şi ajute colegii studenţi la Medicină să vadă cum se transpune teoria în practică. Ei ar putea să înveţe astfel mult mai uşor cu ajutorul unei platforme de tipul „Netflix”, unde, în loc de filme şi seriale, conţinutul să fie reprezentat de operaţii reale realizate în spital.

Platforma, numită VR2MED, se bazează pe tehnologia realităţii virtuale (VR - virtual reality) şi le va permite viitorilor medici să participe direct la operaţiile filmate prin intermediul ochelarilor de realitate virtuală.

„Soluţia noastră se bazează pe o platformă în care vom încărca conţinut absolut dedicat pentru studenţii de la medicină chiar filmat în sala de operaţie din spitalele noastre, iar ulterior vom extinde şi vom aduce colaboratori şi din spitalele din Europa şi din America. Conţinutul este în totalitate real, deci nu realizăm un simulator de gaming, iar tehnologia de realitate virtuală este foarte importantă pentru că vom aduce acea perspectivă de participant direct la operaţie, direct în sala de operaţie, şi vom transmite această perspectivă prin intermediul ochelarilor de realitate virtuală.

Ochelarii de realitate virtuală reprezintă o condiţie pentru a accesa conţinutul, însă îl vom publica şi în varianta normală, în care nu va fi neapărat accesibil doar prin VR, dar ne dorim să punem accent pe această tehnologie mai ales că astăzi vorbim de ochelari de realitate virtuală care nu mai sunt atât de scumpi, aşa cum era acum câţiva ani când abia începea tehnologia. Acum un set de realitate virtuală este disponibil chiar şi la 30-40 de lei“, a explicat în cadrul emisiunii ZF IT Generation, la rubrica Start-up Pitch, Vlad Doboş, cofondator şi CEO al VR2MED.

În prezent, platforma VR2MED se află încă în curs de dezvoltare. „Punem accent foarte mult în perioada aceasta pe a găsi cât mai mulţi colaboratori din spitale şi anume medici care să ne ajute să înregistrăm operaţiile. De asemenea, platforma se află în testare beta cu câţiva utilizatori şi vrem să vedem împreună cu ei dacă avem de îmbunătăţit câteva lucruri. Deci contează foarte mult feedbackul pentru noi, iar în viitorul foarte apropiat vom lansa pe piaţă soluţia.

Vedeţi aici emisiunea ZF IT Generation cu Vlad Doboş, cofondator şi CEO al VR2MED.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO