Business Hi-Tech

Care au fost cele mai mari achiziţii făcute de Steve Jobs

Care au fost cele mai mari achiziţii făcute de Steve Jobs

Autor: Adrian Voicu

25.08.2011, 10:45 3726

Retragerea lui Steve Jobs de la conducerea Apple, pe care a ajutat-o să îşi revină după ce a fost dat afară de preşedintele pe care chiar el l-a pus în funcţie, va rămâne în istoria companiei, la fel de pregnant cum au rămas în amintire şi achiziţiile făcute de acesta.

Wall Street Journal a făcut o selecţie a celor mai importante tranzacţii realizate de Jobs.

5. Siri, 2010, cumpărată pentru mai mult de 200 de milioane de dolari. Anul trecut, Apple a cumpărat Siri, compania care se află în spatele aplicaţiei mobile cu funcţii de asistent personal. Zvonurile indică faptul că sistemul de recunoaştere a vocii va fi implementat în următoarea generaţie iPhone.

4. Lala, 2009, cumpărată pentru 85 de milioane de dolari. La sfârşitul anului 2009, Apple a convenit asupra achiziţiei Lala, serviciu ce permite utilizatorilor să transmită muzică din colecţiile proprii. Apple a închis Lala câteva luni mai târziu, dar nu înainte de a folosi acest serviciu pentru propriul serviciu de muzică online iTunes.

3. P.A. Semi, 2008, 278 milioane de dolari. Apple a cumpărat designerul de procesoare, P.A. Semi care acum se ocupă de realizarea hardware-ului iPad şi iPhone.

2. Pixar, 1986, 10 milioane de dolari. Jobs a convenit asupra achiziţiei companiei producătoare de animaţii cumputerizate de la creatorul seriei Star Wars, George Lucas. Preţul a fost de doar 10 milioane de dolari. Pixar a creat filme precum Toy Story, Finding Nemo sau Wall-E.

1. Apple-NeXT Inc, 1996, peste 400 de milioane de dolari. Achiziţia Apple a companiei NeXT, chiar dacă nu poate fi pusă pe numele lui Jobs are legătură cu acesta, Steve Jobs fiind cel care a a puse bazele NeXT după ce a fost concediat de la Apple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO