Business Hi-Tech

Cine sunt câştigătorii celor trei programe derulate de acceleratorul InnovX-BCR în 2023: Mozaic din Republica Moldova (grupa fonduri de capital de risc), Ask Wire din Cipru (scale-ups) şi Cautcurier.ro din România (start-up-uri)

Echipa Mozaic, din Republica Moldova, are în plan construcţia unui fond de capital de risc de 30 mil. Euro

Echipa Mozaic, din Republica Moldova, are în plan construcţia unui fond de capital de risc de 30 mil. Euro

24.11.2023, 12:00 347

♦ Premiile speciale acordate de ZF au mers către proiectele Klap (din grupa de scale-up) şi dMonitor (start-up-uri).

Mozaic Investments - proiectul unui fond de capital de risc cu o di­men­siune de 30 mil. euro din Repu­blica Moldova, Ask Wire - un start-up din Cipru care dezvoltă o bază de date cu profile complexe pentru proprie­tăţile imobiliare din Balcani şi Cautcurier.ro - un start-up care oferă o soluţie de monitorizare a coletelor printr-un modul cu senzori ataşat pachetelor - sunt proiectele care au câştigat cele trei programe derulate în acest de acceleratorul InnovX-BCR.

Câştigătorii au fost desemnaţi prin votul unui juriu, în urma a trei runde pitch-uri, susţinute pe durata a două zile. Runda de pitch-uri pentru gru­pele de scale-up-uri şi start-up-uri a fost transmisă în direct şi de ZF, miercuri, 22 noiembrie.

Mozaic Investments - proiectul unui fond de capital de risc cu o di­men­siune de 30 mil. euro din Re­pu­blica Moldova - vizează start-up-urile aflate în faze iniţiale de dezvoltare care sunt active în segmentele SaaS B2B şi marketplace.

Ask Wire colectează date guver­namentale, imagini din satelit şi alte date disponibile public pentru a construi o bază de date cu profile extinse ale tuturor imobilelor din Balcani, care să fie utilizate apoi de bănci, asigurători sau alte entităţi.

Cautcurier este un start-up din România care dezvoltă un modul in­te­ligent cu mai mulţi senzori, care poate fi ataşat coletelor livrate de fir­mele de curierat, pentru a monitoriza dacă acestea sunt lovite/avariate pe durata transportului.

Folosind aceste date coletele care suferă avarii pot fi blocate rapid pe drum şi verificate reducând astfel numărul de produse returnate de clienţi, şi prin consecinţă, având un impact pozitiv şi asupra mediului, prin reducerea numărului de drumuri realizate de curieri. Echipa lucrează şi la dezvoltarea unui marketplace asociat acestui proiect.

ZF a acordat două premii speciale - ZF IT Generation Star, care asigură o expunere extinsă în cadrul emisiunii cu acelaşi nume - proiectelor Klap şi dMonitor. Klap colectează, recondiţionează, reutilizează şi ajută la reciclarea telefoanelor mobile, a tabletelor, a laptopurilor şi a accesoriilor acestora. dMonitor dezvoltă o platformă care ajută jucătorii din industria financiară în special să verifice acurateţea datelor pentru clienţi la deschiderea de conturi de exemplu (o platformă de tip Know Your Customer - KYC).

 

Cautcurier din România dezvoltă un modul inteligent, care poate fi ataşat coletelor, pentru a monitoriza dacă acestea sunt avariate

 

Ask Wire din Cipru construieşte o bază de date cu profile extinse ale tuturor imobilelor din Balcani

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO