Business Hi-Tech

Cele mai aşteptate lansări de la Barcelona: smartphone-urile Samsung S7 şi LG G5

Cele mai aşteptate lansări de la Barcelona:...

Autor: Ioana Nita

22.02.2016, 00:03 2929
Lansările oficiale ale smartphone-urilor Samsung S7 şi LG G5, vârfurile de gamă ale producătorilor sud-coreeni de telefoane mobile Samsung şi LG, sunt cele mai aşteptate evenimente din cadrul ediţiei de anul acesta a Mobile World Congress (MWC), unul dintre cele mai mari târguri dedicate industriei producătoare de telefoane mobile şi gadgeturi la nivel internaţional. Evenimentul se desfă­şoară la Barcelona în perioada 22-26 februarie.

În fiecare an, Samsung, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, lansează în cadrul evenimentului Mobile World Congress vârful gamei Galaxy, anul acesta compania prezentând modelul clasic S7, precum şi a doua generaţie a modelului cu marginile ecranului curbate - S7 Edge. Potrivit informaţiilor din piaţă, cele două noi modele vin mai mult cu îmbunătăţiri la interior, nu şi în ceea ce priveşte designul. Astfel, modelul Galaxy S7 va avea un ecran  Super Amoled de 5,1 inchi, iar Galaxy S7 Edge va dispune de un ecran curbat de 5,5 inchi. Ambele vor fi resistente la apă, vor putea fi echipate cu carduri microSD pentru extinderea capacităţii de stocare şi vor dipune de o cameră foto de 12 MP. În ceea ce priveşte procesorul, acesta va fi un model propriu - octa-core Exynos 8890 -, pentru versiunea internaţională şi un model Snapdragon 820 pentru modelele comercializate pe piaţa din SUA.

Compania sud-coreeană LG prezintă la rân­dul ei noul vârf de gamă LG G5 în cadrul MWC 2016. Acesta este un smartphone mo­du­lar care permite ataşarea de diferite acce­sorii la dispozitiv, cum ar fi un modul pentru ca­meră foto - LG Cam Plus (adaugă o baterie cu ca­pa­citate mai mare cu 1.200 mAh şi butoa­ne fizice pentru controlul camerei) şi unul audio - Hi-Fi Plus cu B&O Play (oferă o calitate su­pe­rioară a sunetului), potrivit portalului go4it.ro. Ter­mi­na­lul are un design unibody, dar partea de jos este detaşabilă şi oferă acces la baterie, ca­re poa­te fi schimbată cu una de rezervă. Acest slot poa­te fi folosit pentru adăugarea unui acu­mu­la­tor mai mare, a unui modul audio şi a altor acce­so­rii.

Pe lângă noile modele ale marilor pro­ducă­tori de smartphone-uri, în cadrul MWC se vor pre­­zenta săptămâna aceasta şi cele mai noi mo­dele de tablete, dar şi alte gadgeturi: cea­suri inteligente, brăţări de fitness sau dis­pozitive care utilizează tehnologia realităţii virtuale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO