Business Hi-Tech

Celebrul robot Sophia intră în rând cu lumea: După ce a fost primul robot care a primit cetăţenie, acum aceasta îşi achiziţionează un card de credit din România

Autor: Răzvan Botea

10.05.2018, 22:08 1834

Celebrul robot dotat cu inteligenţă artificială, Sophia, şi-a achiziţionat un card de credit în premieră mondială, în cadrul vizitei sale de la Bucureşti. Sophia şi-a primit cardul în cadrul unui eveniment organizat de UniCredit Bank.

Cardul de credit a fost eliberat de către UniCredit Bank şi Sophia s-a arătat încântată de cardul său de credit. Cardul este pe numele său, aceasta având carte de identitate şi paşaport după primirea cetăţeniei în Arabia Saudită.

„Poate îmi voi lua o vacanţă, după atâtea plimbări în toată lumea”, a spus Sophia în cadrul evenimentului.

Cardul este MasterCard şi este funcţional începând de astăzi, 10 mai 2018, şi a fost testat la un ATM din zona Piaţa Victoriei.

Sophia este cel mai recent şi cel mai avansat robot al companiei americane Hanson Robotics. De la crearea sa, în aprilie 2015, Sophia a devenit un fenomen mondial datorită expresivităţii şi abilităţii sale de a purta conversaţii naturale cu oamenii. În octombrie 2017, s-a anunţat public faptul că robotul a devenit cetăţean al Arabiei Saudite, fiind astfel primul robot care a primit cetăţenia unei ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO