Business Hi-Tech

Chinezii de la Huawei vor să ajungă la o cotă de 25% pe piaţa de smartphone-uri din România

Zachary Jianglinchao, coun­­try manager în România pentru Huawei Consumer Bu­siness Group.

Zachary Jianglinchao, coun­­try manager în România pentru Huawei Consumer Bu­siness Group.

Autor: Ioana Nita

30.04.2018, 00:06 305

♦ Producătorul chinez de smartphone-uri estimează că piaţa locală de profil va înregistra o creştere de 15% în volum anul acesta.

Compania chineză Huawei are în plan să îşi consolideze anul acesta a doua poziţie pe piaţa locală de smartphone-uri şi să îşi mărească totodată cota de piaţă la 25%, cu 7 puncte procentuale mai mult faţă de finalul lui 2017. Anul trecut, producătorul chinez de smartphone-uri a livrat în total circa 600.000 de unităţi în România, volum ce i-a asigurat o cotă de piaţă de 18% şi un solid loc doi, distanţându-se puternic de competitori.

„În 2017 s-au vândut aproximativ 4 milioane de smartphone-uri în Ro­mânia şi estimăm că în 2018 piaţa va creşte cu apro­ximativ 15%. Huawei a avut o cotă de piaţă de 18% anul trecut şi estimăm că vom ajunge la 25% la finalul acestui an”, a declarat pentru ZF Zachary Jianglinchao, coun­­try manager în România pentru Huawei Consumer Bu­siness Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO