Business Hi-Tech

Ciel: schimbarile din legislatia contabila ne vor mari businessul cu 20-30%

26.03.2007, 19:25 26

Producatorul de aplicatii software de contabilitate Ciel Romania anticipeaza o crestere cu 20-30% a cifrei de afaceri in 2007, pana la 1,2-1,3 milioane euro, avand in vedere numeroasele modificari ale legislatiei in domeniu, a declarat directorul general al companiei, Dan Damian.
"Numeroasele schimbari legislative care au avut loc dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana vor impulsiona vanzarile de solutii Ciel. Deja in primele trei luni ale acestui an avem o crestere cu peste 30% fata de perioada similara a anului 2006", a adaugat Damian.
El a mai spus ca in 2006 afacerile Ciel Romania au depasit cu putin nivelul de un milion de euro (3,6 milioane lei).
"Fata de 2005, compania a consemnat un regres al cifrei de afaceri. Rezultatul din 2005 este oarecum artificial, pentru ca veniturile Ciel Romania au crescut fata de 2004 cu mult peste media din anii precedenti si asta datorita denominarii. Firmele au vrut sa fie "acoperite" din acest punct de vedere si am avut o crestere a vanzarilor", a explicat Damian.
Investitiile in personal si in infrastructura au diminuat profitabilitatea Ciel in 2006. Societatea a consemnat un profit cu 10-20% mai redus fata de 2005, cand a depasit 800.000 de lei.
"Mentinerea unui personal bine calificat, mai ales in cazul programatorilor, necesita investitii in traininguri, dar si cresterea salariilor. Mai multe firme internationale, cum ar fi Microsoft, au deschis centre in Romania, si in aceste conditii trebuie sa faci eforturi financiare pentru a-ti pastra angajatii buni", a spus Damian.
Ciel Romania are 60 de angajati. Pentru 2007, societatea si-a propus diversificarea ofertei de aplicatii software destinate domeniului financiar-contabil si de salarizare, precum si extinderea retelei de distributie la nivel national, care include 100 de intermediari.
Ciel Romania a lansat o aplicatie gratuita destinata expertilor contabili, Ciel Facturare, care poate fi descarcata de pe pagina web a companiei.
Aplicatia permite crearea si tiparirea facturilor, gestionarea bazei de date cu clienti si articole, personalizarea machetei de factura cu sigla companiei si realizarea de rapoarte de vanzari.
"Am identificat o cerere in acest domeniu si Ciel Romania a venit cu o solutie in acest sens. Credem ca pana la sfarsitul anului vom vinde intre 200 si 500 de licente Ciel Expert Contabil", a spus Damian.
Compania a fost infiintata in anul 1991, are un capital social de 103.125 lei, controlat in proportie de 99,9% de un fond de investitii din Luxemburg.
Ciel Romania are peste 20.000 de clienti si a vandut de la infiintare mai mult de 35.000 de licente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels