Business Hi-Tech

Cingular si NTT se bat pe AT&T Wireless

23.01.2004, 00:00 11

Operatorul mobil american Cingular Wireless si japonezii de la NTT DoCoMo se lupta pentru achizitionarea diviziei de telefonie mobila a AT&T, al treilea operator ca numar de abonati din SUA.
Cingular - numarul doi pe piata americana- intentioneaza sa cumpere AT&T Wireless pentru a ataca prima pozitie in Statele Unite, detinuta acum de Verizon Wireless. NTT este in prezent cel mai important actionar al AT&T Wireless - cu 17% din pachetul de actiuni- si spune ca ar vrea sa obtina controlul total asupra companiei.
Pana acum, scrie The Wall Street Journal, Cingular pare sa fi facut cea mai buna oferta de pret, respectiv 29,8 miliarde de dolari. Avand avantajul ca detine deja 17%, NTT ar scoate mai putini bani din buzunar, spun analistii. Conform zvonurilor din piata, Vodafone si operatorul american Nextel se pregatesc sa intre in joc.
In acest moment, consiliul de administratie al AT&T Wireles analizeaza ambele oferte, dar nu a luat nici o decizie. Discutiile au fost insa de bun augur pentru companie, ale carei actiuni s-au apreciat la bursa cu cateva procente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels