Business Hi-Tech

Commodore 64: amintiri plăcute pentru fanii jocurilor retro

Commodore 64: amintiri plăcute pentru fanii jocurilor retro

Autor: Ştefan Vrabie

11.04.2011, 12:57 89

Commodore 64, un simbol al tehnologiei în ani 1980, se întoarcepentru a profita de apetitul pentru tehnologie a fanilor retro.Originalul, a introdus generaţia de atunci în lumea tehnologieicomputerizate şi cel mai important în jocurile clasice precum Elitesau Karate International.

Acum este relansat pentru un PC cu sistem Windows sub aceeaşi formăpe care a avut-o în anii de glorie. O nouă companie Commodore USA,preia comenzile pentru noul gadget. Commodore International,responsabil pentru originalul pe 8 biţi, a dat faliment în 1994.Versiunea modernă are un procesor dual-core Intel Atom D525 de1.4GHz şi 2GB de RAM.

Va fi livrat cu softul emulator pentru a rula programele originaleCommodore 64 ce rulau pe procesorul MOS 6502 la 1MHz şi 64.000K deRAM. În timp ce în anii 80 programele Commodore 64 erau pe casetesau floppy disk-uri, cel modern are porturi USB, Wi-Fi, cititor decarduri şi opţional Blu-Ray drive.

Cei de la Commodore USA au spus că au păstrat designul "cât sepoate de apropiat de cel original". Noul gadget, va costa în jur de400 de euro şi va apărea în magazine spre sfârşitul anuluiacesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO