Business Hi-Tech

Cum arată cel mai mic computer din lume care costă 35 de dolari

Cum arată cel mai mic computer din lume care costă 35 de dolari

Autor: Octavian Calei

15.09.2012, 15:02 2224

Raspberry Pi este un computer complet funcţional, puţin mai mare decât un card de vizită şi care costă numai 35 de dolari (27 euro), scrie Business Insider.

Computerul se livrează fără carcasă, fiind simplificat la maxim. Astfel, este deosebit de accesibil şi ideal pentru cei care vor să-l folosească în diverse proiecte "inginereşti" sau în mediul academic.

Există două modele: unul de bază, la un preţ de 25 de dolari (19 euro) şi o variantă la 35 de dolari, care oferă în plus un port de reţea şi încă un port USB 2.0.

Specificaţiile tehnice sunt: 256 MB RAM, procesor la 700Mhz, placă video Broadcom, ieşire audio 3,5mm, un slot SD, ieşire video RCA şi HDMI, alimentare prin micro USB.

Pentru cerinţele de zi cu zi de astăzi, configuraţia nu este deloc performantă, dar este ideală pentru cei care lucrează în cercetare.

Sistemul de operare ce poate fi rulat de computer este limitat de capacitatea cardului folosit. Producătorii computerului pun la dispoziţia clienţilor o versiune de Linux special configurată pentru sistemul Raspberry Pi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO