Business Hi-Tech

D-Link mizeaza pe o crestere de 45%

11.03.2009, 18:44 20

ReprezentanTa locala a furnizorului de solutii de retelistica D-Link a inregistrat un avans de 70% al cifrei de afaceri in 2008, pe fondul maturizarii pietei de profil si estimeaza o crestere de 45% a rulajului anul acesta.

"Cifra de afaceri s-a majorat cu mult peste media de crestere a industriei IT din Romania. E adevarat, am resimtit anumite efecte ale crizei economice globale, insa acestea ne-au afectat foarte putin in ultimele doua trimestre, tinta de vanzari fiind atinsa", a declarat Bogdan Mihalcea, directorul D-Link Romania, citat de Mediafax.
El nu a oferit detalii despre valoarea exacta a afacerilor companiei, care se ridica, conform estimarilor ZF, la cateva milioane de euro.
"Tinta de crestere pentru anul in curs este usor moderata fata de cele cu care eram obisnuiti, in special datorita efectelor crizei, care se vor face simtite si in plan local", a adaugat Mihalcea.
El se asteapta ca situatia economica dificila sa impinga din ce in ce mai multe companii mijlocii si mari spre solutiile D-Link. "Prognozam un boom al vanzarilor de echipamente complexe de retelistica", a incheiat Mihalcea.
La sfarsitul anului 2008, reprezentanta romaneasca a D-Link avea cinci angajati, iar in prezent sunt sase salariati, rolul principal al personalului fiind acela de suport pentru partenerii locali.
Compania are in Romania peste 300 de parteneri activi, reselleri si integratori de solutii. In 2008, D-Link Romania a continuat investitiile demarate in 2007, respective cursurile de certificare dedicate persoanelor tehnice. In prezent, compania a emis peste 400 de certificari si estimeaza ca in 2009 vor fi peste 700 atestari.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO