Business Hi-Tech

De la 1 ianuarie, CFR ofera interconectare

22.11.2002, 00:00 15

Compania Telecomunicatii CFR SA ar putea furniza, odata cu liberalizarea pietei telecomunicatiilor, la 1 ianuarie 2003, servicii pentru operatorili locali si regionali de telecomunicatii, a declarat ieri Ion Zinca, directorul societatii.
"Dispunem de o retea de cabluri cu fibre optice in lungime de 3.530 de kilometri pe care o vom extinde cu inca 580 de kilometri pana in vara anului viitor. Intentionam sa valorificam surplusul de capacitate si potentialul acestei infrastructuri de telecomunicatii prin parteneriate cu companii de profil", a spus Zinca. El a precizat ca firmele interesate se pot interconecta la infrastructura CFR prin intermediul echipamentelor aflate in principalele statii de cale ferata. "Reteaua CFR permite acoperirea solicitarilor care ar putea veni din partea companiilor din domeniu, si, daca va fi cazul, putem suplimenta capacitatea infrastructurii", a adaugat Zinca. Directorul companiei a mai spus ca intentioneaza sa solicite Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC) includerea in planul de numerotatie pentru telefonia fixa.
"Intentionam sa amenajam in statiile CFR spatii speciale unde cei interesati vor putea avea acces la Internet si sa realizeze convorbiri telefonice. Am putea spune ca va fi vorba de ceva similar localurilor Internet-cafe, insa scopul lor va fi doar de informare si nu de divertisment", a aratat Zinca. Societatea de Telecomunicatii CFR, infiintata prin reorganizarea Agentiei de Telecomunicatii din cadrul CFR SA, dispune de o retea de transmisii digitale, precum si de o retea telefonica digitala cu servicii integrate.
Piata telecomunicatiilor din Romania va fi liberalizata la 1 ianuarie 2003, cand va inceta monopolul RomTelecom pe segmentul serviciilor de telefonie fixa. Din acest moment, orice companie de telecomunicatii va putea sa furnizeze astfel de servicii, dupa ce va fi autorizata de catre ANRC. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO