Business Hi-Tech

Digitalizarea industriei de transport: Producătorul de vehicule Iveco a lansat o aplicaţie ce îşi propune să crească siguranţa la volan a şoferilor

Digitalizarea industriei de transport: Producătorul de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.03.2021, 16:18 72

Producătorul italian de vehicule Iveco a lansat o aplicaţie digitală ce îşi propune să crească siguranţa la volan a şoferilor, oferindu-le acestora o platformă cu servicii extinse de conectivitate şi diverse funcţii de gestionare a flotelor şi a afacerilor, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Noul portal IVECO ON introduce funcţia de Safe Driving, concepută pentru a îmbunătăţi condusul în condiţii de siguranţă, indiferent de condiţiile meteorologice, cu adăugarea de noi indicatori-cheie de performanţă pe baza unor sisteme tehnologice avansate de asistenţă (Advanced Driver Assistance Systems). Această actualizare îşi propune să ajute şoferii să dobândească un stil de condus prudent şi managerii de flotă să încurajeze practicarea condusului în siguranţă, reducând accidentele şi costurile de reparaţii,” a spus Fabrizio Conicella, Director Global al Diviziei Digitale, Comerciale şi de Vehicule Speciale Iveco.

Aplicaţia a fost concepută pentru a oferi o experienţă digitală completă, prin navigare uşoară, îmbunătăţiri şi integrarea de widget-uri noi. Astfel, au fost introduse noi funcţionalităţi pe aplicaţia IVECO ON Easy way, care reduc consumul de combustibil şi costul total de proprietate (TCO), chiar cu până la 10%.

„Folosind aplicaţia, şoferii pot accesa cu uşurinţă toate serviciile digitale care le fac viaţa mai uşoară, cum ar fi evaluarea stilului de condus şi serviciile de asistenţă la distanţă. Pot să activeze de la distanţă majoritatea funcţionalităţilor cabinei. Administratorii de flote pot accesa rapid informaţiile în timp real privind activitatea vehiculelor şi tendinţele de consum de combustibil, pentru a identifica acţiunile pe care le pot întreprinde pentru a îmbunătăţi costul total de proprietate,” a adăugat Fabrizio Conicella.

Aplicaţia IVECO ON Easy Way, introdusă pe gama grea IVECO S-WAY, oferă înregistrare şi autentificare simplificate, asocierea automată a vehiculului cu dispozitivele mobile Android şi IOS, conexiunea WI-FI automată şi navigare intuitivă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels