Business Hi-Tech

Din zece oferte de muncă în domeniul IT, 3,5 rămân neocupate din cauza lipsei de candidaţi

Din zece oferte de muncă în domeniul IT, 3,5 rămân neocupate din cauza lipsei de candidaţi

Ana Costache,team leader Adecco România: În prezent, multe dintre hub-urile de IT oferă salarii comparabile cu ale Europei de Vest. IT-iştii sunt copiii răsfăţaţi ai pieţei de muncă din România şi vor rămâne în continuare în acest stadiu, cel puţin în următorii 3-4 ani. În IT, recrutarea clasică nu mai funcţionează, s-a migrat către zona achiziţiei de talente.

Autor: Mihaela Pascari

19.09.2016, 00:08 2578

„Există un deficit de 35% în piaţa IT din România, iar principalele motive sunt migraţia şi pregătirea slabă a absolvenţilor de facultate.“

La fiecare zece joburi scoase la bătaie de jucătorii din industria IT, pentru 3,5 dintre acestea nu se găsesc candidaţi potriviţi, iar în cazul în care există, aceştia nu sunt suficient de bine pregătiţi.

Motivele pentru care piaţa IT este în continuare în goană după candidaţi pornesc de la migraţia românilor peste hotare, dar şi o slabă pregătire din punct de vedere practic în facultăţiile cu specializări în domeniul IT, a spus Ana Costache, team leader professional & executive search division în cadrul companiei de recrutare şi muncă temporară Adecco România.

„Această cifră se referă la candidaţii din toată industria de IT. Sunt generaţii întregi care lipsesc, iar acest lucru se accentuează prin emigrare, pentru că în continuare se pleacă în afara ţării, deşi echilibrul între costul vieţii şi venituri nu este acelaşi în comparaţie cu România“, a explicat Ana Costache.

Aproape 185.000 de români au plecat în străinătate în 2014 (cele mai recente date dispo­nibile), iar majoritatea dintre cei plecaţi au studii medii sau superioare şi cel mai probabil părăsesc locul de muncă pe care îl aveau în România.

 
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO