Business Hi-Tech

Distribuitorul IT&C Royal Computers a accelerat creşterea în 2015

Distribuitorul IT&C Royal Computers a accelerat...
02.02.2016, 00:00 524

Royal Computers, unul dintre jucătorii mari de pe piaţa locală de distribuţie IT&C, a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de 62,5 mil. lei, în creştere cu 10% faţă de anul precedent, conform datelor comunicate de companie.

În 2014, afacerile companiei au avansat cu 7%, la 56,8 mil. lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice. Evoluţia pozitivă a fost determinată şi de lansarea unor branduri proprii de către companie.

„Ne-am axat mai mult pe dezvoltarea brandurilor proprii: Spacer, Iggy, Cameleon, branduri ce au înregistrat în 2015 o pondere de 7% în cifra noastră de afaceri, în creştere cu 50% faţă de anul precedent. Prin lansarea de la finele anului trecut a brandului Cameleon am intrat şi pe segmentul de printing. Tot în 2015 am încheiat parteneriatul de distribuţie pe monitoarele Philips şi AOC.Preconizăm că acest parteneriat ne va genera un rulaj de peste 6 milioane lei în acest an”, a declarat Cătălin Onea, managing partner şi unul dintre acţionarii Royal Computers.

Ceilalţi proprietari ai companiei sunt Liviu Florin Brezae, Dan Marius Călugăreanu şi Cătălin Florea. Pentru anul curent compania estimează o creştere a afacerilor de peste 15%. „În 2016, targetăm o creştere a afacerilor cu 15-17%, cu 5% peste evoluţia prognozată a pieţei de profil”, a adăugat Onea. Cel mai mare jucător de pe piaţa locală de distribuţie IT&C este Network One Distribution, deţinută de antreprenorul Iulian Stanciu, cu afaceri de 930 mil. lei în 2014, conform datelor de la Ministerul Finanţelor. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO