Business Hi-Tech

Distribuitorul IT&C Televoice tinteste un profit operational de 0,3 mil. euro

08.08.2007, 20:28 51

Televoice, distribuitor local de produse IT&C detinut de omul de afaceri Liviu Nistoran, estimeaza pentru acest an afaceri de 6 milioane de euro, in crestere cu 50% fata de anul trecut, cand firma a inregistrat un business de 4 milioane de euro.
"In prima jumatate a acestui an, valoarea veniturilor a fost de 2 milioane de euro, estimarea pentru intregul an fiind de 6 milioane de euro. Pentru anul trecut, profitul EBITDA (inainte de deducerea dobanzilor, taxelor, deprecierilor si amortizarii) s-a cifrat la 200.000 euro, iar pentru anul in curs ponderea EBITDA va pastra o cota de 5 % din cifra de afaceri", a declarat pentru ZF George Vintilescu, director de vanzari Televoice.
Anul trecut, Televoice a inregistrat cele mai mari vanzari la combinele telefonice cordless (statie de baza plus receptor fara fir), numarul de unitati vandute fiind in jur de 20.000.
Compania a inceput sa distribuie si echipamente audio produse de compania Jabra, unul din cei mai mari producatori mondiali de profit. Televoice estimeaza vanzari de 0,5 mil. euro pentru produsele Jabra pana la finele acestui an.
"Un alt motor de crestere al pietei telecom este constituit din echipamente si aplicatii de comunicatie colaborativa. Este vorba de sisteme de audio conferinta a caror crestere pe piata, dupa estimarile analistilor, va fi de 70-80% pe an. Daca liniile telefonice clasice stagneaza, liniile telefonice IP (prin internet) inregistreaza cresteri exponentiale. Standardul care s-a impus definitiv la nivel mondial este standardul SIP (Session Initiation Protocol) si ne asteptam ca in 5 ani vanzarile de terminale SIP sa depaseasca vanzarile de telefoane (fixe - n. red) clasice", a spus Vintilescu.
Televoice a inceput sa distribuie pe piata locala si echipamente de ghidare prin satelit (GPS) sub marca Evolio, care sunt disponibile prin mai multe lanturi de magazine, printre care si Altex si Media Galaxy. Echipamentele au pret de aproximativ 800 lei si includ si functii de player MP3, consola de jocuri, player video si foto. Hartile digitale instalate pe dispozitive sunt furnizate de compania I-GO.
Televoice, distribuitor unic in Romania pentru produsele Evolio, estimeaza pentru acest an vanzari de 1,5 mil. euro si de 4 mil. euro anul viitor. Printre brandurile distribuite de Televoice se numara Alcatel, General Electric, Panasonic, Philips, RCA (Radio Corporation of America), Siemens si Thomson etc.
Televoice are in prezent 10 angajati si estimeaza ca va atinge pana la sfarsitul anului un numar de 15 oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO