Business Hi-Tech

DRUID, start-up-ul fondat de Liviu Drăgan în 2018, raportează venituri anuale recurente de 13 mil. dolari în 2023

Liviu Drăgan, CEO al DRUID

Liviu Drăgan, CEO al DRUID

Autor: Adrian Seceleanu

22.02.2024, 11:00 773

Druid AI, start-up-ul care dezvoltă asistenţi virtuali inteligenţi pentru companii, fondat de antreprenorul Liviu Drăgan în 2018 după exitul din afacerea care l-a făcut cunoscut - Totalsoft, a înregistrat în 2023 venituri anuale recurente de 13 mil. dolari, conform unui anunţ al companiei.

„DRUID anunţă rezultatele financiare ale anului 2023, raportând o creştere de 2,2 ori a veniturilor anuale recurente, înregistrând 13 milioane de dolari în 2023.

DRUID îşi propune să atingă 24 de milioane de dolari ARR până la sfârşitul anului 2024 şi să îşi consolideze prezenţa pe piaţa din SUA. Compania intenţionează să genereze 50% din veniturile noi prin intermediul unei reţele de parteneri, concentrându-se pe conectivitatea soluţiilor implementate cu furnizorii de LLM şi valorificând inteligenţa artificială generativă pentru a creşte productivitatea întreprinderilor din industrii diverse.

Creşterea semnificativă de 135% faţă de rezultatele anului precedent dovedeşte că soluţiile CBA bazate pe inteligenţă artificială generativă şi conversaţională implementate de DRUID au avut un rol important în drumul spre automatizare a clienţilor săi.  
După runda de finanţare Seria B, DRUID AI a devenit o companie americană evaluată acum la 100 de milioane de dolari”, conform companiei. 

"Reflectând asupra anului 2023, este uimitor să vedem cât de departe a ajuns DRUID-ul în călătoria sa de pionier în domeniul inteligenţei artificiale conversaţionale," a declarat Liviu Drăgan, CEO al DRUID. "Sustinerea şi încrederea din partea investitorilor au depăşit aşteptările noastre, susţinand călătoria în teritoriile neexplorate ale inovaţiei şi expansiunii pe piaţă. Pe măsură ce ne aventurăm în 2024, angajamentul nostru este de a continua explorarea potenţialului inteligenţei artificiale. Este o călătorie pe care suntem onoraţi să o parcurgem, iar posibilităţile sunt nelimitate şi palpitante."

Ce date a mai comunicat compania

@ În 2023, DRUID şi-a extins numărul clienţilor cu 40%, iar printre numele noi ale celor care au implementat soluţiile DRUID se numără şi Georgia Southern University, Texas Children Hospital, Liberty Global, White Castle.  

@ În prezent, DRUID implementează soluţii pentru 250 de companii din industrii diverse, inclusiv sănătate, banking, retail şi învăţământ superior, extinzându-şi prezenţa în 42 de ţări şi integrand în platformă peste 60 de limbi. 

@ DRUID a deschis noi birouri în New York, Austin, Singapore şi Sydney în 2023 şi a investit în dezvoltarea echipelor din regiunile SUA, EMEA şi APAC. Echipa de top management a fost completata de catre Bill Schwaab, VP of Sales în SUA, de Martin Kraft din pozitia de VP of Sales pentru EMEA şi APAC, şi de Roelof Stofberg, Chief Operations Officer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO