Business Hi-Tech

Endava Cluj: Comenzile din strainatate sunt in crestere, astfel ca mai angajam 50 de oameni

Endava Cluj: Comenzile din strainatate sunt in crestere, astfel ca mai angajam 50 de oameni

Marian V. Popa, managing director al Endava Europa de Est

04.03.2010, 23:05 262

Endava Romania, parte a grupului britanic Endava, specializatain furnizarea de servicii IT de business pentru aplicatiifinanciare, telecomunicatii, media si tehnologie IT, a incheiatanul 2009 cu o cifra de afaceri de circa 3,8 mil. euro, in cresterecu peste 22% fata de anul precedent.

Compania clujeana a avut in 2008 vanzari totale de aproximativ3,1 mil. euro (peste 11,29 mil. lei).

"Grupul Endava a realizat in ultimii trei ani o crestere medieanuala de 79%, incheind anul financiar 2008-2009 cu o cifra deafaceri de aproximativ 23,4 mil. euro, iar in momentul de fataoperatiunile Endava in Romania aduc 16% din veniturile grupului. Amreusit mentinerea unui ritm de crestere constant in Romaniadatorita faptului ca detinem un portofoliu echilibrat de clienti,format atat din companii din Marea Britanie si USA, dar si dinRomania, care nu au fost simultan afectati de reducerea bugetelorIT ca urmare a crizei globale", a declarat pentru ZF TransilvaniaValentin Metzger, director executiv al Endava Romania.

In prezent numarul angajatilor Endava din Romania este de 185 depersoane, conducerea companiei intentionand ca pana la fineleanului sa creasca personalul companiei cu minim 30%.

Endava Romania detine in momentul de fata sedii la Bucuresti,Iasi, si doua centre la Cluj-Napoca si face recrutari de personalpentru toate locatiile sale din tara.

"Intr-un domeniu in care oamenii fac diferenta, am initiat anultrecut un program intern de traininguri sub numele EndavaUniversity. Primul program implementat in cadrul Endava University,programul Management Training are drept scop pregatirea a peste 100de manageri. Acum, cand clientii nostrii din Romania sunt maireticenti in a investi in servicii IT, simtim o revenire apartenerilor straini, astfel ca am demarat noi colaborari pentrucateva proiecte mari in perioada urmatoare", a spus ValentinMetzger.

Endava Romania livreaza solutii de business si servicii IT inregim de outsourcing pentru organizatii din Marea Britanie si SUA,incepand de la banci de retail, companii de carduri de credit sifirme din domeniul telecom la trusturi media si cluburi de fotbal,dar si pentru diverse institutii financiare din Romania. Printreclientii Endava se numara IMG Worldwide, Cision, ITV, NYSEEuronext, UBS, Banca Transilvania, BancPost, AVIVA, Aegon Life, BRDFond de Pensii.

"Piata de outsourcing va creste in Romania si in urmatoareaperioada de timp, astfel ca estimam un avans de 12%-18% a pietei dela un an la altul pentru cel putin urmatorii 5-8 ani. Ne bazam inestimarile facute pe eforturile de pana acum din sectorul privat inceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii, comunicatiile,legaturile la internet de banda larga, sediile de birouri,alimentarea cu energie electrica din multiple surse. Daca insa siproblemele legate de transportul rutier si aerian se vor rezolva,Romania poate realmente exploda, dublandu-si volumul de afaceri ande an pentru cel putin urmatorii 3-5 ani", a declarat pentru ZFTransilvania Marian V. Popa, managing director al Endava Europa deEst.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO