Business Hi-Tech

Exclusiv ONLINE: Cât este piaţa de video-on-demand în Franţa

16.06.2010, 00:00 61

Piaţa de video-on-demand (VoD) din Franţa ar putea atingevaloarea de 150 de milioane de euro în acest an, potrivit unuiraport al companiei de cercetare GfK, citat de Les Echos. Cifraeste în creştere faţă de previziunile iniţiale.

Potrivit cotidianului francez, în primul trimestru cererea deservicii video-on-demand a crescut cu 50% în valoare şi 70% învolum, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Scădereapreţurilor, constatată de toţi jucătorii de pe piaţă, a fostcompensată de volumul mare de servicii vândute.

Cererile sunt în proporţie de 95% pentru televizor, faţă de numai 5procente pentru computere. Cele mai vizionate sunt filmele, carereprezintă trei sferturi din consum, cu mult înaintea serialelor(5%), documentarelor şi programelor de tineret (între 1,5 şi2%).

Una dintre explicaţii pentru avansul pieţei este creştereaconţinutului. Numărul filmelor disponibile pentru serviciile VoD aucrescut cu 81% în ultimii doi ani.
Dezvoltarea serviciilor de VoD atrage după sine creştereaaşa-numitului "catch up TV", prin care televiziunile îşi oferăemisiunile pe internet, mai puţin filmele. În ceea ce priveşteacest serviciu, conţinutul este mai diversificat. Potrivit LesEchoes, în Top 5 intră emisiunile culturale şi cele sociale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO