Business Hi-Tech

France Telecom cumpara o divizie aflata in dificulate financiara

25.01.2005, 00:00 20

Operatorul de telecomunicatii France Telecom si-a anuntat intentia de a cumpara restul de actiuni - 45,8% - pe care nu il detinea la Equant, divizia de servicii pentru companii, informeaza Financial Times. Tranzactia s-ar putea finaliza pentru 564 milioane de euro.
France Telecom s-a angajat sa ofere companiei Equant, aflata intr-o situatie economica foarte grea, o "baza financiara noua si sanatoasa si un raspuns pe termen lung la probleme sale structurale".
Directorul financiar al France Telecom, Michel Combes, a afirmat ca decizia de cumparare a firmei Equant este un raspuns la cererile venite din partea clientilor sai.
"Pentru France Telecom, integrarea Equant se inscrie in seria de transformari prin care trece grupul, pentru a ajunge sa ofere clientilor sai, atat individuali cat si companii, servicii integrate, bazate pe cererile specifice", a afirmat Combes.
Equant ofera servicii de telecomunicatii pentru companiile multinationale.
France Telecom, al doilea mare operator de telefonie din Europa, a aratat ca pretul platit pentru o actiune Equant este cu 16,7% mai mare decat cotatia titlurilor din sedinta de tranzactionare bursiera de la sfarsitul saptamanii trecute.
In ultimii ani, cifra de afaceri a Equant a scazut si compania a inregistrat pierderi semnificative, pe fondul concurentei altor operatori de telecomunicatii, precum British Telecom.
France Telecom a anuntat ca tranzactia nu poate fi finalizata inainte de luna mai, in asteptarea aprobarii consiliului de administratie a grupului si a actionarilor Equant.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels