Business Hi-Tech

Furnizorul de servicii de outsourcing Genpact România îşi extinde prezenţa la nivel naţional şi deschide un hub în Iaşi, unde lucrează deja 100 de angajaţi. Compania vrea să angajeze 1.000 de oameni din Iaşi şi împrejurimi până la finalul anului 2024

de la stânga la dreapta: Liviu Anghel (Recruitment Leader, EMEA), Alexandru Stoenescu (Country Leader Romania & Bulgaria) şi Cosmin Crăciun (Finance Leader Europe, UK & Africa).

de la stânga la dreapta: Liviu Anghel (Recruitment Leader, EMEA), Alexandru Stoenescu (Country Leader Romania & Bulgaria) şi Cosmin Crăciun (Finance Leader Europe, UK & Africa).

Autor: Alexandra Cepăreanu

19.10.2023, 13:46 214

Compania de servicii de outsourcing Genpact România, subsidiara locală a grupului indian cu acelaşi nume, îşi extinde prezenţa la nivel naţional şi deschide un hub în Iaşi – unde lucrează deja circa 100 de persoane. Genpact România deţine birouri în Bucureşti şi Cluj şi numără peste 3.000 de angajaţi la nivel local. În continuare, reprezentanţii companiei vizează recrutarea a 1.000 de oameni în domenii precum financiar, risk management, vânzări şi servicii comerciale, suport IT şi analiză de date, pentru persoanele care locuiesc în Iaşi şi împrejurimi.

„România este şi a fost una din cele mai vechi locaţii ale noastre din Europa, am deschis sediul din Bucureşti în 2005. În prezent suntem peste 3.000 de angajaţi în sediile din Bucureşti, Cluj şi acum şi Iaşi. Angajaţii din România vorbesc peste 30 de limbi străine şi oferă suport atât în Europa cât şi în Orientul Mijlociu”, a spus pentru ZF Cosmin Crăciun, Finance Leader Europe, UK & Africa, Genpact. 

De asemenea, hub-ul de colaborare deschis în Iaşi va reprezenta un spaţiu de lucru şi un punct de întâlnire pentru clienţi şi pentru angajaţii care lucrează de la distanţă. 

„Acest centru va facilita organizarea de workshop-uri şi de evenimente şi va fi un loc de întâlniri ce promovează schimbul de cunoştinţe şi inovarea. Regiunea de Nord-Est reprezintă o oportunitate pentru companie de a ajunge la o bază semnificativă de talente, de a stimula creşterea numărului de locuri de muncă în economia locală şi de a ajuta la consolidarea poziţiei regiunii în mediul de afaceri internaţional”, au mai spus reprezentanţii Genpact România în cadrul evenimentului de deschidere al hub-ului din Iaşi.

Liviu Anghel, Recruitment Leader, EMEA, Genpact, a spus în cadrul evenimentului că în prezent circa 33% dintre angajaţii companiei lucrează de la distanţă, 33% în sistem hibrid, restul angajaţilor merg la birou pentru a-şi desfăşura activitatea.

Genpact România a închis anul 2022 cu afaceri de peste 637,6 milioane de lei, înregistrând o creştere de aproape 22% faţă de anul precedent, arată datele publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

„Noi raportăm la nivel global o cifră de afaceri de 4,6 miliarde de dolari, nu facem segmentare la nivel de regiune. Ne dorim ca până în 2026 să avem o creştere accelerată de peste 10% an de an”, a spus Cosmin Crăciun.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO