ZF 24

Garmin: Nu cadem odata cu piata masinilor noi, crestem cu 60-70% si anul viitor

30.11.2008, 20:15 15

Prabusirea vanzarilor de masini noi a influentat puternic vanzarile de sisteme de navigatie prin parteneriate cu dealeri auto, insa piata locala are inca resurse suficiente de crestere pentru a asigura un rimt de avans al afacerilor de 60-70% si pentru anul 2009, estimeaza compania Sheba Distribution, reprezentantul pe piata locala al Garmin, unul din cei mai mari jucatori mondiali de pe piata de echipamente GPS.

“Importurile de masini second-hand au fost un factor destabilizator pentru vanzarile pe care le faceam prin dealerii auto. Scaderea vanzarilor de masini noi a omorat practic acest business. Totusi faptul ca apar masini noi in Romania inseamna ca nu ramanem fara clienti. Nu cred ca vom cadea odata cu piata auto. Daca in acest an piata a fost de circa 100.000 de sisteme de navigatie, iar in Romania sunt 3 milioane de masini, este clar ca avem in continuare piata, chiar daca pentru sisteme mai ieftine”, spune Bogdan Condurateanu, director tehnic al Sheba Distribution.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine ce rulaj estimeaza pentru acest an compania si care este reteaua prin care aceasta vinde produsele Garmin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24